Solenergi – dubbel nytta

Vår jord blir varmare och varmare. Med solenergiteknik kan vi dra nytta av den fria energin och samtidigt hjälpa miljön.

Trots att vi ser solen lysa varje dag, utan minsta tvivel på att den slocknar imorgon, är solenergiområdet ännu i sin linda. Miljontals år av solljus har utvecklat människor och djur, men först på 2000-talet har solenergiutvecklingen kommit igång på allvar!

Vi har gjort flera installationer av solenergisystem, och
har 2-3 nya projekt per månad! Många förstår framtiden!

Investera i solenergi – och tjäna pengar

Det finns olika sorters solenergisystem; solel, solvärme och solkyla. När du har installerat en solelanläggning kan du sälja elöverskottet till andra bostäder. Med en speciell slags elmätare, får du reda på exakt hur mycket elenergi din fastighet förbrukar, och hur mycket du har sålt.

Din elanläggning övervakas dagligen, enklast genom en app i telefonen eller datorn. Sällan krävs något löpande underhåll, eller snöskottning. Mätningar har visat att verkningsgraden på ett solelsystem, en riktigt gråmulen dag, är cirka 20 procent av en soligare dag. Å andra sidan kan det vara riktigt hett, även när molnen är framme.

Om du då dessutom har solvärmepaneler för varmvattenproduktion, då har du en riktigt klimatsmart fastighet! När det gäller solkyla är området mycket tekniskt avancerat och inte speciellt vanligt ännu. Dels kan du utvinna kyla genom solvärmesystemen och dels kan du använda solel för att driva en kylkompressor.

Prata med Mikael Nilsson för vägledning kring solenergi och all slags energioptimering.

Installation av solenergi

Vi arbetar med olika leverantörer av solenergisystem. Produkterna är tillverkade i Europa och följer alla gällande lagstiftningar. Panelerna är av mycket hög kvalité som står emot hårt kustväder, året om.

Vi hjälper även Solect Power med installationer och kan utveckla kontroll- och övervakningssystem för att kombinera solenergi, med bergvärme, eldning och annan elenergi, exempelvis från ditt lokala vindkraftverk, en reservgenerator eller allmänna elnätet. Det handlar om att optimera dina fastigheter och spara pengar.

Tillsammans med vårt koncept Smarta rum får du full kontroll över din fastighet. Samtidigt gör du miljön en stor tjänst. Det vinner du på!

Vi hjälper dig från idé till färdigt projekt!

Solceller är hetare än någonsin. Att använda solen som förnybar energikälla är smart. Och nu har solcellsvågen på allvar startat även i Sverige! Att välja rätt solcellsanläggning på marknaden är vid första anblicken inte lätt. Lönsamheten i din investering beror först och främst på kvalitén på modulerna. De ska hålla måttet även om 20 år. Men vi har gjort jobbet åt dig.

Ta vara på solens strålar som ändå landar på ditt tak. Lägre elräkningar och möjlighet att tjäna en slant på elen du inte använder. Bra va? Testa vår solcellskalkylator för att se hur just din anläggning skulle kunna se ut.

Vi vet att Germans Solars solcellsanläggningar är bästa valet. Med 12 års produktgaranti och hela 25 års prestandagaranti. Nyfiken? Läs vidare och kontakta oss för ett besök.