Upptäck de betydande fördelarna som du kan få genom att automatisera din produktion. Alla dessa fördelar har gjort så kallade Cobotar till en banbrytare inom branschen för industri- och samarbetande robotar.

Enkel programmering

Tack vare enkelt gränssnitt och modern teknik kan operatörer utan programmeringserfarenhet snabbt installera och driftsätta våra cobotar med intuitiv 3D-visualisering. För helt enkelt robotens arm till de önskade positionerna eller använd pilknapparna på den lättanvända pekskärmen.

Snabb installation

Robot tillverkarna har revolutionerat installationen av robotar och drastiskt minskat tiden för en standardinstallation från veckor till några få timmar. Den genomsnittliga installationstiden som våra kunder uppger är endast en halv dag. Tiden det tar för en oerfaren operatör att packa upp roboten, montera den och programmera en första enkel uppgift ligger vanligen på mindre än en timme.

Flexibel användning

Låt dig inte begränsas av robotar avsedda för ett visst ändamål. Cobotens system har låg vikt, är platsbesparande och enkla att ominstallera inom flertalet tillämpningsområden utan att produktionsanläggningen behöver byggas om. Det går snabbt och enkelt att flytta roboten till nya processer, vilket ger dig flexibiliteten att automatisera nästan alla manuella uppgifter, inklusive dem med små serier eller snabba omställningar. Coboten kan återanvända program vid återkommande uppgifter.

Samarbetande och säker

Nu kan du ersätta mänskliga operatörer som har smutsiga, farliga och enformiga arbetsuppgifter och minska förekomsten av belastningsskador och olycksfall. Åttio procent av de tusentals cobotar som finns runt om i världen är i drift utan avskärmning bredvid mänskliga operatörer (efter en riskbedömning). Säkerhetssystemen i våra robotar är godkända och certifierade av TÜV (den tyska kontrollorganisationen Technischer Überwachungsverein).

ELTT som integratör

I samarbete med robot tillverkaren kan vi hjälpa er med hela processen från förstudie till driftsättning av ert automationsprojekt. Vi jobbar alltid med kunden i fokus för att hitta den bästa lösningen i varje applikation.

Vi ser fram emot ett samtal från er!